Tänk på att alla årets tömningar av trädgårdskärl är slut

Säsongen för tömning av trädgårdsavfall är från ca v. 12 till ca v. 46 (mitten av mars till mitten av november). I abonnemanget är det då 18 tömningar som ingår. Tömningskalendrar som är utskrivna i månadsskiftet mars/april har fått startdatum för trädgårdsabonnemanget i april och slutdatum i december, detta stämmer inte och vi ber om ursäkt för missen.

Maskinförare på Nårab

Vi söker maskinförare till Återvinningscentralerna i Klippan, Perstorp, Örkelljunga, Ljungbyhed och Östra Ljungby. Arbete på avfallsanläggningen i Hyllstofta kan också förekomma. Arbetet är omväxlande med mycket kundkontakter.

pil gron5 Läs mer

Skoltävling om matsvinn

Varje år slänger svenska hushåll drygt 900 000 ton matavfall. Nu startar skoltävlingen Resterkocken där alla grundskolor i Klippan, Perstorp och Örkelljunga kommuner är välkomna att delta! Genom att skapa något kreativt på matrester och livsmedel som annars hade riskerat att slängas är eleverna med och tävlar om pengar till klasskassan. Samtidigt utbildas eleverna till att hjälpa till att minska matsvinnet. Läs mer på www.resterkocken.se.

Tävlingen riktar sig till årskurs 4-9 och pågår från 1 okt - 1 dec 2019.

Inga kärl på trottoaren

rullstol

Vi är mycket tacksamma för att kärlen står nära sopbilen. Det är en förutsättning för att vi ska kunna tömma dina kärl. Kärlen ska därför vara placerade intill tomtgränsen inne på din tomt. Undvik alltså att ställa kärlen på trottoaren som är till för gående. Tänk på att det även gäller kärl för trädgårdsavfall om du har ett sådant.

Förslag till Avfallsplan

år 2019-2022 för Klippans, Perstorps och Örkelljunga kommuner

Avfallsplanen innehåller mål och åtgärder för avfallshanteringen i din kommun. Målen och åtgärderna ska bidra till att avfallet i kommunen minskar och att det avfall som slängs blir mindre farligt för miljön och människors hälsa
pil gron5 Avfallsplan (pdf)

Dina synpunkter är viktiga!
Synpunkter på förslaget till avfallsplan 2019-2022 ska lämnas skriftligen senast den 20 februari till:
Nårab, Hyllstofta 6178, 26493 Klippan eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Utlottningen av ryggsäckarna klar!

Utlottningen av ryggsäckarna bland de som svarade på kundnöjdhetsenkäten är klar!
Vinnarna är:
Linda Marie Sandström, Ljungbyhed
Cecilia Johansson, Örkelljunga
Anita Bengtsson, Perstorp

Grattis! Ryggsäckarna kommer med posten

Tömningskalendern 2019

Nästa års kalender går att hämta from mitten av december.

pil gron5 Tömningskalendern

 

Nårab - Norra Åsbo Renhållnings AB

Hyllstofta 6178
264 93 Klippan

Kundservice Hushåll
0435-296 50
kundservice@narab.se

Vi tar hand om ditt avfall

Nårab är ett kommunalt bolag som ansvarar för insamling och avfallshantering i kommunerna Klippan, Perstorp och Örkelljunga. Vi sysslar med återvinning och behandling av avfall från hushåll, industrier och andra verksamheter.

facebook

Nårab på Facebook
Här kan du lämna synpunkter, starta diskussioner eller läsa om det senaste som händer.