Boka ditt besök på Hyllstofta

Med anledning av coronaviruset covid-19 tar vi tillsvidare inte emot obokade besök på vårt kontor i Hyllstofta. Har du ett ärende till oss vill vi att du bokar ditt besök genom att i första hand kontakta kundservice och övriga medarbetare via mail eller telefon. Detta gäller inte om du ska lämna avfall på vår avfallsanläggning i Hyllstofta.

Ingen grovavfallshämtning vecka 15-17

På grund av omprioriteringar i verksamheten till följd av covid-19 pausar vi hämtningen av grovavfall hos hushåll under vecka 15, 16 och 17. 

Många samtal i kö hos Kundservice

Just nu är det många som ringer vår kundservice vilket innebär att vi har längre kötid än vanligt. 

Knyt till om smittan

plastpasar fyllda

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har klassat renhållning som en samhällsviktig verksamhet. Som privatperson kan du hjälpa till med att undvika smittspridning till sophämtare och driftspersonal genom tre enkla saker:

  • Se till att dina sopor är korrekt förpackade i påsar och förslut med dubbelknut innan du kastar det i sopkärlet. 
    Detta skyddar dina sophämtare och de som ska hantera avfallet därefter från eventuell smitta i avfallet. Det gäller förstås särskilt om någon i hushållet är sjuk, men det är en bra regel att hålla sig till alla dagar.
  • Ställ inga soppåsar bredvid sopkärlet. Det lockar fåglar och skadedjur som sprider ut innehållet och sophämtare riskerar utsättas för direktkontakt med avfallet.
  • Begränsa antalet besök på återvinningscentralen. Håll avstånd inne på anläggningen och låt barn vänta kvar i bilen. 

Tömning kan ske från kl 06.00

Från 2 mars 2020 kan ditt sopkärl komma att tömmas redan klockan 06.00. Enligt den nya Renhållningsordningen ska kärl stå ute vid tomtgräns från klockan 06.00 på tömningsdagen. Under mars månad kommer chauffören att gå in och hämta de kärl som inte ställts ut innan kl 07.00 (om kärlet står synligt) eller så kommer chauffören tillbaka senare under dagen och tömmer ditt kärl.

Nya Renhållningsföreskrifter och ny Taxa

Från 1 mars 2020 gäller en ny Renhållningstaxa och nya Renhållningsföreskrifter för kommunerna Klippan, Perstorp och Örkelljunga. 

pil gron5 Renhållningstaxa

pil gron5 Renhållningsföreskrifter

Mer plats till Plasten!

ommarkning1
I samband med om-märkningen lämnar vi ut en säck som ni kan samla Plastförpackningarna i under mellanperioden.

Efter om-märkningen kommer ni sortera
Tidningar i kärl 2 och
Plastförpackningar i kärl 1.

pil gron5 Läs mer

Tömningskalendern 2020

Tömningskalendern för 2020 finns nu tillgänglig online samt för utskrift i tabellformat och kalenderformat.

Observera att många hushåll får ändrade tömningsveckodagar under 2020, läs mer om detta i nyheten nedanför.

pil gron5 Tömningskalendern

Nya tömningsdagar för sophämtningen

Från årsskiftet kommer Ohlssons att lägga om turerna för soptömningen, vilket innebär att många hushåll får ändrade tömningsveckodagar år 2020. För att se om just ditt hushåll får nya tömningsdagar så jämför kalendern för år 2019 med kalendern för år 2020.

För vissa permanenthushåll kommer det att bli ett längre tidsintervall (mer än 3 dagar längre än normalt) mellan den befintliga och den nya tömningsdagen och då kommer en gratis extratömning att göras. Dessa extratömningar kommer att göras ca 14 dagar (för Kärl 2) och ca 4 veckor (för Kärl 1) efter sista tömningen för år 2019. Om ni inte kan ha kärlen stående framme vid tomtgränsen till extratömningen, så låt de stå synliga på tomten så går chaufför in och hämtar dem.

Nårab - Norra Åsbo Renhållnings AB

Hyllstofta 6178
264 93 Klippan

Kundservice Hushåll
0435-296 50
kundservice@narab.se

Vi tar hand om ditt avfall

Nårab är ett kommunalt bolag som ansvarar för insamling och avfallshantering i kommunerna Klippan, Perstorp och Örkelljunga. Vi sysslar med återvinning och behandling av avfall från hushåll, industrier och andra verksamheter.

facebook

Nårab på Facebook
Här kan du lämna synpunkter, starta diskussioner eller läsa om det senaste som händer.