Boka ditt besök på Hyllstofta

Med anledning av coronaviruset covid-19 tar vi tillsvidare inte emot obokade besök på vårt kontor i Hyllstofta. Har du ett ärende till oss vill vi att du bokar ditt besök genom att i första hand kontakta kundservice och övriga medarbetare via mail eller telefon. Detta gäller inte om du ska lämna avfall på vår avfallsanläggning i Hyllstofta.

Återanvändning av sport- och fritidsprylar!

Nu finns möjligheten att skänka begagnade sport- och friluftsgrejer till Fritidsbanken på Nårabs Återvinningscentral i Klippan.Saker som samlar damm hemma hos dig kommer till nytta för någon annan samtidigt som du gör en insats för miljön.  Fritidsbanken tar tacksamt emot begagnad fritids- och sportutrustning, rustar upp den vid behov och lånar sedan ut den gratis till alla som vill röra på sig. Som ett bibliotek fast med sport- och fritidsutrustning. Exempel på saker du kan skänka är bollar, skridskor, inlines, flytvästar, klubbor, skateboard, skydd, hjälmar, racketar, sovsäckar, tält, gasolkök, skor, sällskapsspel med mera. Utrustning till Fritidsbanken i Klippan kan lämnas i Sågenhuset, Ängelholmsgatan 9, Klippan under deras öppettider eller i en insamlingscontainer på Återvinningscentralen i Klippan.

Undvik kärl på gator och trottoarer

Vi är tacksamma för att kärlen står nära sopbilen. Det är en förutsättning för att vi ska kunna tömma dina kärl. Tänk dock på att kärlen ska vara placerade intill tomtgränsen inne på din tomt vid tömningen. Undvik alltså att ställa kärlen på trottoaren eller gatan. Kärl som placeras på gatan utgör ett problem för kommunen som underhåller och sopar gator samtidigt som trafiksäkerheten utanför din fastighet minskar. 

Kärl på trottoaren bild

Taxa 2022

Renhållningstaxan höjs med 16% från 1 januari 2022. 

Anledningen till höjningen är att renhållningsverksamheten sedan flera år går med underskott. Underskottet har täckts genom intäkter från andra delar av verksamheten, bland annat intäkter från material för sluttäckningen av deponin i Hyllstofta. I och med att dessa intäkter kraftigt har börjar minska krävs en större taxejustering för att nå en ekonomisk stabilitet i renhållningsverksamheten. 

Renhållningstaxan och Renhållningsföreskrifterna för 2022 är godkända av Kommunfullmäktige i Klippan, Perstorp och Örkelljunga kommuner. 

 pil gron5 Renhållningstaxa 2022

 pil gron5 Renhållningsföreskrifter 2022

Tömningskalender 2022

Tömningskalendern för 2022 finns nu tillgänglig online samt för utskrift i tabellformat och kalenderformat.

Observera att för kunder med fritidsabonnemang kommer de vintertömningar som ingår i abonnemanget att återgå till att ligga schemalagda i månaderna januari, mars och november. En viss avvikelse från dessa månader kan förekomma och när just Dina kärl kommer att tömmas visas i Tömningskalendern.

pil gron5 Tömningskalendern

Nårabs Lilla Gröna

Nårabs Lilla Gröna innehåller viktig information om din avfallshantering och skickas ut tillsammans med fakturan till Nårabs villa- och fritidsabonnenter. Du kan även läsa informationen här på vår hemsida.

Nårabs Lilla Gröna - December 2021

Skärmklipp_Lilla_gröna_framsida.png

Öppettider i Kundservice telefon

Kundservice telefontider är 8.00-12.00 med stängt för paus 9.00-9.30. Det går även bra att kontakta vår Kundservice via epost på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nårab - Norra Åsbo Renhållnings AB

Hyllstofta 6178
264 93 Klippan

Kundservice Hushåll
0435-296 50
kundservice@narab.se

Vi tar hand om ditt avfall

Nårab är ett kommunalt bolag som ansvarar för insamling och avfallshantering i kommunerna Klippan, Perstorp och Örkelljunga. Vi sysslar med återvinning och behandling av avfall från hushåll, industrier och andra verksamheter.

facebook

Nårab på Facebook
Här kan du lämna synpunkter, starta diskussioner eller läsa om det senaste som händer.