Boka ditt besök på Hyllstofta

Med anledning av coronaviruset covid-19 tar vi tillsvidare inte emot obokade besök på vårt kontor i Hyllstofta. Har du ett ärende till oss vill vi att du bokar ditt besök genom att i första hand kontakta kundservice och övriga medarbetare via mail eller telefon. Detta gäller inte om du ska lämna avfall på vår avfallsanläggning i Hyllstofta.

Sommaröppettider i Kundservice

Mellan 1/6 och 31/6 kommer Kundservice telefontider vara 8.00-12.00 med stängt för paus 9.00-9.30. Det går även bra att kontakta Kundservice via epost på kundservice@narab.se

Om-märkning av kärl

Tidningar och plastförpackningar byter plats i Beda-kärlen

Genom att förändra fackindelningen får ni möjlighet att lämna även mjukplasten i Beda-kärlen.

När sker om-märkningen av kärlen?

Kärl 2 kommer vi märka om under perioden 20 april-27 maj.

Vi kommer att börja med att märka om kärl 2 i hela regionen och ersätta Hårdplastförpackningar med Tidningar. I samband med detta lämnar vi även ut en säck som ni kan använda för att samla Plastförpackningarna i under mellanperioden. Ni ser att vi har märkt om kärlet när vi har knutit säcken för plastförpackningar i handtaget på kärlet. Under mellanperioden kommer du alltså att ha två fack för Tidningar i kärlen, men inget för Plastförpackningar. Plastförpackningarna samlar du i säcken vi delat ut och Tidningarna kan du lägga i vilket av tidningsfacken du vill till dess att vi märkt om även kärl 1, därefter ska Tidningar enbart sorteras i Kärl 2.

 

Kärl 1 kommer vi märka om under perioden 18 maj-27 juni.

Om-märkningen kommer att ske under någon av turernas ordinarie tömningsdagar. Vid om-märkningen av Kärl 1 tar sopbilen med sig säcken med Plastförpackningar om den står vid kärlet. Behöver ni mer än en säck finns det, under projektet, fler på våra Återvinningscentraler, där ni kan byta säck. 

OBS! Det är inte sopbilen som märker om kärlet. Om-märkningen görs av en följebil som kör efter sopbilen. Ställ därför inte undan kärlet direkt efter att det har tömts - vi kanske inte har hunnit märka om det. 

 

Hur vet jag när mina Beda- kärl märks om?

Börja med att titta i din tömningskalender när du har tömning av ditt Kärl 2 respektive Kärl 1. Gå sedan in i tabellen nedan på tömningsdatumen och se vid vilket tömningstillfälle dina kärl kommer märkas om. Vi har försökt beskriva områdena utan att kunna ta med varenda gata/väg.

OBS! Era kärl kommer att märkas om någon gång när tömning sker i ert område. Turen går i ert område var 14e dag för Kärl 2 och var 4e vecka för Kärl 1.

Har ni färre tömningar än så måste ni vara extra uppmärksamma på när kärlen kommer märkas om. Är ni osäkra, eller har några följdfrågor, är ni välkomna att ringa eller maila Kundservice så hjälper vi er!

pil gron5 Här ser ni vilka dagar och i vilka områden det är Om-märkning. (pdf)

 

ommarkning2

Nårab - Norra Åsbo Renhållnings AB

Hyllstofta 6178
264 93 Klippan

Kundservice Hushåll
0435-296 50
kundservice@narab.se

Vi tar hand om ditt avfall

Nårab är ett kommunalt bolag som ansvarar för insamling och avfallshantering i kommunerna Klippan, Perstorp och Örkelljunga. Vi sysslar med återvinning och behandling av avfall från hushåll, industrier och andra verksamheter.

facebook

Nårab på Facebook
Här kan du lämna synpunkter, starta diskussioner eller läsa om det senaste som händer.