Boka ditt besök på Hyllstofta

På Nårab tar vi inte emot obokade besök på vårt kontor i Hyllstofta. Har du ett ärende till oss vill vi att du bokar ditt besök genom att i första hand kontakta kundservice och övriga medarbetare via mail eller telefon. Detta gäller inte om du ska lämna avfall på vår avfallsanläggning i Hyllstofta.

Nårabs verksamhet vid strömavbrott

Med anledning av att Svenska Kraftnät har gått ut med att risken för bortkoppling av el har ökat, vill Nårab informera om att vid eventuell bortkoppling av el så kommer Nårabs verksamhet för allmänheten att stängas på grund av säkerhetsskäl. Det innebär att våra Återvinningscentraler stänger och att vår avfallsanläggning i Hyllstofta stänger. Detsamma gäller vid eventuella längre strömavbrott eller vid strömavbrott i samband med mörker. Sophämtningen kommer inte att påverkas vid strömavbrott kortare än 24 timmar. 

Jultips

Liten sorteringsguide till julen

Under julhelgen kan det bli extra mycket avfall. Här får du en liten sorteringsguide för vanligt avfall som kan uppstå. Det du sorterar återvinns till nya råvaror eller
värme och el.

jul barn

Adventsljusstake - Elavfall. Lämnas på ÅVC.
Julgran - Trädgårdsavfall. Lämnas på ÅVC.
Julgransbelysning - Elavfall. Lämnas på ÅVC.
Julklappspapper- Pappersförpackning
Julkort/kuvert - Restavfall
Julpynt - Restavfall
Kartong - Pappersförpackning
Presentpapper (ej tejp) - Pappersförpackning
Snören - och tejp Restavfall
Stearinljus - Släckta. Restavfall
Wellpapp
Mindre bitar Pappersförpackning
Större mängd Returwell. Lämnas på ÅVC.

Goda recept till mellandagarna

julmat

Paj med julskinka och grönkål

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2,5 dl grädde
3 ägg
500 g fryst tinad hackad grönkål
200 g strimlad julskinka
2 dl riven västerbottensost
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 krm riven muskot
Senapscrème:
2 dl crème fraiche
2 msk senap
1 krm salt
0.5 tsk nymalen svartpeppar

Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i matberedare. Tryck ut den i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter, med löstagbar kant. Låt vila i kylen cirka 30 minuter. Nagga degen och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 225 grader cirka 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader. Vispa ihop grädde och ägg. Tillsätt grönkål, skinka, 1 deciliter ost, salt, peppar och muskot. Fyll pajskalet och strö över resterande ost. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 25 minuter.Rör ihop ingredienserna till senapscrèmen och servera med pajen.

Pastasås med julskinka och brysselkål

4 personer
500 g tagliatelle
400 g överbliven julskinka
1 citron
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
200 g brysselkål
En kruka färsk timjan

Koka pastan i saltat vatten. Hacka vitlöken och fräs i en stekpanna tills den fått fin färg. Tärna skinka och skär brysselkålen i bitar. Fräs brysselkålen tillsammans med vitlöken. Tillsätt skinkan och fräs i några minuter. Tillsätt crème fraiche och riv över citronskal. Häll av pastan och blanda ner den i stekpannan tillsammans med såsen. Toppa med hackad timjan.

Nårab - Norra Åsbo Renhållnings AB

Hyllstofta 6178
264 93 Klippan

Kundservice Hushåll
0435-296 50
kundservice@narab.se

Vi tar hand om ditt avfall

Nårab är ett kommunalt bolag som ansvarar för insamling och avfallshantering i kommunerna Klippan, Perstorp och Örkelljunga. Vi sysslar med återvinning och behandling av avfall från hushåll, industrier och andra verksamheter.

facebook

Nårab på Facebook
Här kan du lämna synpunkter, starta diskussioner eller läsa om det senaste som händer.